Grundtvig
Musik
Dannelse.

Hvad er der sket med musiklivet og fællessangen siden Grundtvig?

Grundtvig skrev over 1500 salmer. En tredjedel af vores salmebog er salmer fra hans hånd, og i højskolesangbogen finder vi over 60! Nogle af hans salmevers er blevet stående som intet mindre end mottoer for vores måde at tænke og tro på.

Men hvad mente han egentlig med fx 'Menneske først, og kristen så' (sat i musik af Johannes Konstantin Neergaard - hør den her nedenfor) eller 'Frihed for Loke, såvel som for Thor'? Hvad tænkte han i det hele taget om fællessangen som fænomen? Og hvad tænker vi i dag om sang og musik som del af en fælles dannelse?

I løbet af det musikalske foredrag om fællesang og dannelse bliver vi klogere på både Grundtvig og fællessangens forskellige virkemidler.

------------

Johannes Konstantin Neergaard er spillestedsleder på Kedelhuset i Silkeborg. Herudover driver han sit eget firma med konsulentopgaver indenfor kommunikation og marketing. Blandt nuværende og tidligere kunder er Musikkens Hus, Musikhuset Aarhus, Mogens Dahl Koncertsal og en lang række skoler og uddannelsesinstitutioner. 

Som mangeårig foredragsholder, skribent og underviser (Silkeborg Højskole, VIA University College mm.) har han været med til at sætte dagsordenen for en stor mængde debatter, korstævner og komponisttræf i det danske sang- og salmeskrivermiljø. Johannes Neergaard er desuden ophavsmand til en lang række melodier til sange og salmer - heriblandt 'Menneske først', nr. 80 i Højskolesangbogen.

------------

Varighed: 75 min
Klaver kan medbringes
Nødvendigt udstyr: musikanlæg.

Læs videre her om flere foredrag og sangtimer.

Booking af foredrag: jkn@tonesprog.dk eller ring: 30 53 34 37

Del